MULTI ESSENCE – ponosni sponzor Atletskog kluba Žumberak

Posted: March 27, 2022

U novoj trkačoj sezoni, Alkaloid i MULTI ESSENCE u 2022. godini podržali su trkače AK Žumberak i to novim majicama i proizvodom MULTI ESSENCE Magnezij 400 + B complex, kako bi ostvarili još bolje rezultate!

Magnezij se preporučuje sportašima i rekreativcima, posebno trkačima jer su njihove potrebe za magnezijem povećane. Zašto? Zato jer svakodnevnom i napornom tjelovježbom naša tijela troše mikronutrijente. Upravo zato oni bi trebali pripaziti na unos magnezija jer magnezij doprinosi ravnoteži elektrolita, normalnoj funkciji mišića, normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj psihološkoj funkciji. Doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom metabolizmu stvaranja energije.

Za optimalno iskorištavanje magnezija u tijelu potrebni su i vitamini B skupine. Vitamini B kompleksa su esencijalni nutrijenti topivi u vodi s brojnim važnim funkcijama u ljudskom organizmu.

Atletski klub Žumberak bavi se prvenstveno dugoprugaškim i cestovnim trčanjem. Prioritetna su nam natjecanja u Hrvatskom cestovnom kupu, ali i na stazi, uglavnom na dužim prugama. U više od 25 godina svoga postojanja klub je više puta osvajao ekipna i pojedinačna prvenstva u maratonu i polumaratonu te čak 15 godina bio prvi u cestovnom kupu u muškoj kategoriji.

Kroz klub su prošli, ili su još uvijek aktivni, mnogi atletičari koji su ostavili značajnog traga u hrvatskoj atletici. Radujemo se što se i dalje pojavljuju nove buduće atletske nade.

Glavno mjesto treninga je u Zagrebu gdje živi najveći dio naših članova, ali i u drugim mjestima gdje borave naši članovi. Treninge održavamo pojedinačno, ali i grupno, uglavnom na Savskom nasipu kroz našu školu trčanja. Naši treneri su i sami nositelji izvrsnih atletskih rezultata.

Ono što nas krasi je prijateljstvo i spremnost na pomoć i podršku jedni drugima, a član kluba može postati svatko tko želi napredak, bolje rezultate i dijeljenje entuzijazma za trčanje.