5 načina na koje uzimanje magnezija može blagotvorno djelovati na zdravlje

Magnezij je izuzetno važan mineral. Zapravo to je četvrti najzastupljeniji mineral u našem tijelu bez kojeg ne možemo funkcionirati. Najčešće se nalazi u kostima, no može se pronaći i u drugim tkivima. No kako znati da ga ne unosite dovoljno? Vaše tijelo će vam to dati do znanja. Ako vam nedostaje magnezija, mogli biste se osjećati umorno i tromo. Mogli bi vam se pojaviti i grčevi u mišićima. A mogli biste primijetiti i poteškoće sa spavanjem. Zvuči li vam što od toga poznato? Razlog tomu je što je magnezij odgovoran za podržavanje mišićne i živčane funkcije i proizvodnju energije.

No kako unijeti više magnezija u tijelo?

Postoji nekoliko načina na koje možete opskrbiti svoje tijelo magnezijem. Hrana kao što su orašasti plodovi, sjemenke i mahunarke odličan su izvor magnezija. A tu su i dodaci prehrani. Pa hajmo se usredotočiti na zdravstvene dobrobiti magnezija.

Zbog čega je taj mineral dobar za naše tijelo i kako zapravo utječe na njega?

Magnezij doprinosi:

1.Normalnom radu mišića

Tako je. Magnezij doprinosi normalnoj funkciji mišića. Kako? Tako što je magnezij uključen u brojne procese koji utječu na rad mišića. Uključujući potrošnju kisika u mišićima, proizvodnju energije i ravnotežu elektrolita.

2.Smanjenju umora i iscrpljenosti

Magnezij doprinosi i smanjenju umora i iscrpljenosti. Isto tako, pad količine magnezija u organizmu povezuje se s različitim negativnim simptomima kao što su: mučnina, slabost mišića, iscrpljenost i teturanje. Postoji izravna poveznica između unosa magnezija u prehrani i smanjenju umora i iscrpljenosti.

3.Ravnoteži elektrolita

Da, tako je. Magnezij može doprinijeti i ravnoteži elektrolita. Kako? Magnezij u mekim tkivima djeluje kao kofaktor brojnih enzima uključenih u električni potencijal živčanih vlakana i staničnih membrana.

S druge strane, nedostatak magnezija uvijek podrazumijeva sekundarni poremećaj elektrolita, kao pad koncentracije kalcija i kalija. Homeostazom kalcija dijelom upravlja mehanizam koji zahtijeva magnezij i koji potiče izlučivanje paratireoidnog hormona. Hipomagnezijemija se takodje često povezuje s hipoglikemijom.

4.Normalnom radu živčanog sustava

Magnezij doprinosi normalom funkcioniranju živčanog sustava. Kako? Magnezij je važan za optimalan prijenos živčanih impulsa i živčano-mišićnu koordinaciju u sklopu živčanog sustava.

5.Normalnoj psihološkoj funkciji

Na kraju, no ne i manje važno, magnezij može doprinijeti normalnoj psihološkoj funkciji. Posebno kada su u pitanju koncentracija, učenje, pamćenje i čitanje. S druge strane, nedostatak magnezija u ljudskom tijelu povezuje se sa stanjima kao što su depresija, psihoza, razdražljivost i zbunjenost.

ALKALOID PROMO

MULTI ESSENCE Magnezij 400+B complex dodatak prehrani je jednostavan i ukusan način unošenja magnezija i vitamine B skupine. Kako? Radi se o mikrogranulama koje dolaze u malim, ali praktičnim vrećicama. Svaka vrećica sadrži 400 mg magnezija i vitamine B skupine i namijenjena je za izravnu uporabu. Vitamini B skupine važni su za još bolju učinkovitost proizvoda, a niacin, pantotenska kiselina, vitamin B2, Vitamin B6, folna kiselina i vitamin B12 također doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti. Jedna vrećica zadovoljava povećane potrebe za unosom magnezija i vitamina B skupine u odraslih.

MULTI ESSENCE Magnezij 400 + B complex: Čuvar Vašeg tijela

Želite li saznati više o proizvodu MULTIESSENCE Magnezij 400 + B complex, posjetite  stranicu proizvoda.

Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.