Kako se koriste i čiste meke kontaktne leće?

Upravo ste kupili nove meke kontaktne leće? Čestitke! Za razliku od naočala, meke kontaktne leće zahtijevaju drugačiji pristup i održavanje. Možda će vam trebati neko vrijeme da se na njih naviknete, a onda nećete moći bez njih. U ovom se članku usmjeravamo na dva vrlo važna aspekta nošenja mekih kontaktnih leća. Na umetanje i na higijenu.

Nervozni ste? Opustite se. Stavljanje mekih kontaktnih leća u oči puno je jednostavnije nego što mislite. Osim toga, s vremenom ćete se usavršiti u tome. Praksa vodi do savršenstva, a to vrijedi i u ovom slučaju. Dakle, prijeđimo na stvar …

Na što trebate paziti prilikom umetanja mekih kontaktnih leća?

Operite ruke! Važno je  to učiniti još prije nego što otvorite kutijicu za kontaktne leće. Pranjem ruku odstranjuju se brojne bakterije koje su se nakupile na koži, a važno ih je ukloniti prije nego što dotaknete leće. Provjerite jesu li leće naopako okrenute! Leća mora izgledati kao zdjela ravnih rubova i tad je spremna za uporabu. Prilikom umetanja leća, jednom rukom držite donji i gornji kapak otvorenima kako ne biste treptali. Istovremeno drugom rukom lagano izvadite leću iz kutijice i stavite ju u oko. Završni je korak pravilno namještanje leće u oku. I gotovi smo! Kako jednostavno, zar ne? Iste je korake potrebno provesti i kad vadite meke leće iz očiju.

Kako se čiste meke kontaktne leće?

Vrijedi napomenuti da meke kontaktne leće morate očistiti svaki put kad završite s uporabom, neposredno prije stavljanja u kutijicu i odlaska na spavanje. Pranje ruku i u ovom je slučaju obvezno, a osušite ih  čistim ručnikom. Leće odmah nakon vađenja očistite pomoću nekoliko kapi otopine. Leću stavite na dlan jedne ruke, a kažiprstom druge ruke nježno je trljajte nekoliko sekundi da biste je očistili. Od velike je važnosti da otopina za meke leće bude kvalitetna.

ALKALOID PROMO

Imamo opciju za vas. I to kakvu. PROCULIN® SOFT LENS VIŠENAMJENSKU OTOPINU s hijaluronskom kiselinom. Ovaj  medicinski proizvod, odličan je za čišćenje mekih leća i za punjenje kutijice za meke leće. Nježno protrljajte leće otopinom i posao je obavljen. Na kraju, nakon što očistite leće, napunite kutijicu svježom otopinom i ostavite ih u otopini najmanje 6 sati, najbolje tijekom noći. Važno je pridržavati se ovih koraka kako bi vaše leće uvijek bile čiste i dezinficirane.

Zašto je PROCULIN® SOFT LENS VIŠENAMJENSKA OTOPINA najbolje rješenje?

Kao prvo, radi se o višenamjenskoj otopini predviđenoj za čišćenje, uklanjanje naslaga proteina, dezinfekciju, ispiranje, pohranu, umetanje i vlaženje mekih kontaktnih leća.

Proculin Soft Lens otopina sadrži natrijev hijaluronat koji pospješuje vlaženje leća i povećava podnošljivost nošenja leća zahvaljujući viskoelastičnim svojstvima. Otopina hidrira leće zahvaljujući funkciji „zaključavanja vode“ i to ne samo nakon umetanja, već i tijekom čitavoga dana. Tako je nošenje leća ugodnije, a smanjuje se i nadraženost i suhoća oka. Proculin Soft Lens otopina preporuča se i za osjetljive oči.

Zaštita i njega mekih leća na pravilan i praktičan način

Proculin Soft Lens otopina pruža zaštitu i njegu vaših leća. Posebno poželjnom čini je činjenica da se isporučuje u bočici od 360 ml, a dostupna je i u praktičnom putnom pakiranju od 100 ml otopine. Savršeno će vam se uklopiti u toaletnu torbicu ili ruksak. Na taj način svugdje i u svakom trenutku omogućujete zaštitu i njegu vašim lećama.

Želite li saznati više o proizvodima PROCULIN® SOFT LENS, posjetite stranice proizvoda, za pakiranje od 360 ml i za pakiranje od 100 ml. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o proizvodu.