Što treba, a što ne treba činiti prilikom održavanja higijene mekih leća

Postoje mnoge vrste kontaktnih leća. No, na tržištu prevladavaju dva tipa, a to su meke i tvrde kontaktne leće. U ovom članku pozornost ćemo posvetiti mekim lećama. Uz to ćemo istaknuti što sve treba, a što ne treba činiti u sklopu održavanja higijene mekih kontaktnih leća. Spremni?

Prvo da razjasnimo… Što su zapravo meke kontaktne leće?

Meke kontaktne leće su leće izrađene od meke i fleksibilne plastike koja omogućava prolazak kisika kroz rožnicu. U pravilu se puno jednostavnije namještaju, a osobi koja ih nosi puno su ugodnije. Barem u usporedbi s tvrdim kontaktnim lećama. No, bez obzira na to koje odaberete, uvijek je potrebna pravilna njega i higijena. A ta njega počinje s vama. Saznajmo na koji način možete, ne samo poboljšati higijenu svojih mekih kontaktnih leća, već im i značajno produljiti vijek trajanja.

U nastavku ističemo što  treba, a što  ne treba činiti u sklopu razvoja zdravih navika u odnosu na rukovanje i njegu mekih kontaktnih leća.

Svakako perite ruke!

Ne treba posebno ni napominjati da održavanje higijene mekih leća počinje s higijenom ruku. Zašto? Zato jer leće dodirujete i namještate ih rukama. Točnije, vršcima prstiju, a ta područja moraju biti savršeno čista. U suprotnom može nastati infekcija, ali to je tema za još cijeli jedan članak.

Ne spavajte s kontaktnim lećama

Još jedan logičan savjet, no vrijedi ga istaknuti budući da oko 50% korisnika spava s lećama u očima. Od velike je važnosti da vam rožnica diše dok spavate. Najbolje je izvaditi meke leće neposredno prije odlaska na spavanje Čak i ako koristite leće  koje se mogu nositi i dok spavate, ipak je najbolje izvaditi ih tijekom noći.

Meke leće štitite od prljavštine i vode

Prljavština i voda mogu unijeti razne vrste klica u oči pa može doći do infekcije pa je meke leće potrebno držati čvrsto zatvorenima u posebnim spremnicima. Držite ih podalje od prašine i vode, a pritom ostavite kutijicu za leće da se u cijelosti osuši prije punjenja otopinom za leće.

Ne zaboravite koristiti odgovarajuću otopinu i kutijicu za leće

Ovako stoje stvari. Ako koristite mjesečne ili čak tjedne leće, svakako nabavite odgovarajuću otopinu i kutijicu za vlastite leće. Nemojte miješati otopinu iz prethodne bočice s novom. Isto kao što ne biste trebali miješati staru hranu pred istekom roka valjanosti sa svježom hranom, to isto pravilo vrijedi i za otopinu za leće.

ALKALOID PROMO

PROCULIN® SOFT LENS odličan je izbor za vas!

Zašto? Zato jer PROCULIN® SOFT LENS VIŠENAMJENSKA OTOPINA sadrži hijaluronsku kiselinu. Ovaj medicinski proizvod je savršen za čišćenje, uklanjanje naslaga proteina, dezinfekciju, ispiranje, pohranu, umetanje i vlaženje mekih leća, a preporučuje se i za osjetljive oči. Otopina još i vlaži leće zahvaljujući funkciji „zaključavanja vode“ i to ne samo nakon umetanja, već i tijekom čitavoga dana. Tako je nošenje leća ugodnije, a smanjuju se nadraženost i suhoća oka.

Rješenje za osvježenje vaših leća!

Doslovno i u prenesenom značenju. Svakako se radi o najboljoj opciji za vaše meke leće.

Želite li saznati više o proizvodu PROCULIN® SOFT LENS, posjetite  stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o proizvodu.