Sindrom računalnog vida: Kako u modernim vremenima umiriti oči?

Sindrom računalnog vida problem je modernog doba. Nazovimo ga problemom 21. stoljeća. Za to je zaslužna uporaba računala. Koliko god danas bili sveprisutni, računalni uređaji (osobna računala, prijenosna računala i „tablet“ uređaji) uništavaju nam oči, ali i leđa.

Što točno znači sindrom računalnog vida?

Sindrom računalnog vida je stanje koje nastaje uslijed dugotrajnijeg i neprekidnog fokusiranja vida na računalo ili drugi uređaj sa zaslonom. Mišići oka ne uspijevaju se oporaviti od stalnog pritiska potrebnog za održavanje fokusa na bliskom predmetu.  Iako, nažalost, ovo stanje pogađa sve više djece ovdje ćemo se usmjeriti na odrasle osobe. Neka istraživanja pokazuju da 50% do 90% osoba koje provode vrijeme za računalom imaju najmanje jedan simptom sindroma računalnog vida.

Kad smo već kod simptoma… prepoznajemo li ih?

Najčešći su i najprepoznatljiviji simptomi sindroma računalnog vida: naprezanje oka, glavobolje, zamagljen vid i suhe oči. Da ne spominjemo bolove u vratu i ramenima koji mogu izazvati dodatne zdravstvene probleme.  U ovom članku ćemo se najvećim dijelom posvetiti očima iako ovaj sindrom izaziva i druge zdravstvene tegobe. Ponudit ćemo i neka rješenja kojim si možete olakšati simptome. Neki postupci kod kuće mogu ublažiti simptome ili prevladati simptome.

Kako se nositi sa sindromom računalnog vida i poboljšati stanje kod kuće?

Evo nečeg što  možete učiniti kako biste poboljšali simptome sindroma računalnog vida. Kod kuće ili u uredu. Nije važno. Savjeti se odnose na oba okruženja.

Za početak, možete ograničiti i smanjiti vrijeme koje provodite za računalom. Značajnim smanjenjem vremena koje provodite za računalom ujedno se mogu smanjiti simptomi sindroma računalnog vida. Možete si poboljšati vid, kao i držanje. Pokušajte primjenjivati pravilo 20-20-20. Pokušajte svakih 20 minuta napraviti pauzu i prestati gledati u ekran. Pri tome, odmarajte oči gledajući u stranu, u predmete udaljene barem 20 stopa (cca. 6 metara) u razdoblju od 20 sekundi. Prigušite bliještanje računala! Promijenite okolnu rasvjetu kako biste smanjili svjetlosni učinak na ekran računala koristeći  primjerice prekidač s prigušivačem ili stolnu lampu s pomičnim sjenilom. Uz to ne zaboravite ekran postaviti oko 50-70 cm od očiju koliko otprilike iznosi doseg vaših ruku.

Kad ste već blizu ekrana, zašto se ne poigrati s njegovim postavkama? Na primjer, možete podešavati sjajnost, kontrast, pa čak i veličinu fonta.

Ako ništa od toga ne uspije, bez brige. Postoji odlična opcija koja bi vam mogla ublažiti bol i nelagodu. Pokušajte s kapima za oči posebno namijenjenima za ovu vrstu problema, umjetnim suzama.

Što su umjetne suze?

Umjetne suze su farmaceutski proizvodi koji dolaze u obliku kapi za oči. Najčešće su na bazi hijaluronske kiseline. Zahvaljujući svojim mukomimetičkim i viskoelastičnim svojstvima ova djelatna tvar omogućuje podmazivanje površine oka, dok ga istovremeno štiti od trenja izazvanog kretnjama očnih jabučica. Umjetne suze mogu sadržavati i druge djelatne tvari koje se dodaju u cilju postizanja još bolje učinkovitosti proizvoda. Kod osjetljivih očiju, obratite pažnju na odabir proizvoda bez konzervansa.

ALKALOID PROMO

PROCULIN TEARS ADVANCE

Kapi za oči za moderne životne probleme

PROCULIN TEARS ADVANCE kapi za oči odlična su opcija za vas i vaše tegobe sa suhim očima. Zašto? Zato jer imaju regenerativno i zaštitno djelovanje te se koriste za osvježavanje, umirivanje i podmazivanje suhog oka, kao i u slučaju nadraženosti oka. Ovaj medicinski proizvod  sadrži 0,4% natrijevog hijaluronata i vodene destilate ginka (Ginkgo biloba), komorača, borovnice i biljke gotu kola (Centella asiatica). Kao prvo i najvažnije, natrijev hijaluronat omogućava podmazivanje površine oka, dok ga istovremeno štiti od trenja izazvanog kretnjama očiju. Vodeni destilat ginka (Ginkgo biloba) poboljšava vid na daljinu i otklanja umor i crvenilo očiju. Zajedno s vodenim destilatom biljke gotu kola, dodatno ublažava osjećaj nadraženosti oka.

Ono što je zanimljivo u vezi proizvoda PROCULIN TEARS ADVANCE je činjenica da nije djelotvoran samo za oči koje su suhe i nadražene uslijed sindroma računalnog vida, već ga možete koristiti i ako ste nedavno imali operaciju oka. Ublažava nadraženost oka uslijed utjecaja različitih vanjskih čimbenika na oči kao što su: boravak u klimatiziranom prostoru, prekomjerno izlaganje sunčevim zrakama, vjetar, dim, onečišćenje zraka. Odličan je za oči nakon dužeg razdoblja nošenja kontaktnih leća. Nema više umornih, suhih,  nadraženih i crvenih očiju na kraju dana. Jedna do dvije kapi u svako oko učinit će značajnu razliku, zato se pouzdajte u PROCULIN TEARS ADVANCE i uvjerite se u koristi koje pruža.

Želite li saznati više o proizvodu PROCULIN  TEARS ADVANCE,  posjetite  stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Kako se koriste i čiste meke kontaktne leće?

Upravo ste kupili nove meke kontaktne leće? Čestitke! Za razliku od naočala, meke kontaktne leće zahtijevaju drugačiji pristup i održavanje. Možda će vam trebati neko vrijeme da se na njih naviknete, a onda nećete moći bez njih. U ovom se članku usmjeravamo na dva vrlo važna aspekta nošenja mekih kontaktnih leća. Na umetanje i na higijenu.

Nervozni ste? Opustite se. Stavljanje mekih kontaktnih leća u oči puno je jednostavnije nego što mislite. Osim toga, s vremenom ćete se usavršiti u tome. Praksa vodi do savršenstva, a to vrijedi i u ovom slučaju. Dakle, prijeđimo na stvar …

Na što trebate paziti prilikom umetanja mekih kontaktnih leća?

Operite ruke! Važno je  to učiniti još prije nego što otvorite kutijicu za kontaktne leće. Pranjem ruku odstranjuju se brojne bakterije koje su se nakupile na koži, a važno ih je ukloniti prije nego što dotaknete leće. Provjerite jesu li leće naopako okrenute! Leća mora izgledati kao zdjela ravnih rubova i tad je spremna za uporabu. Prilikom umetanja leća, jednom rukom držite donji i gornji kapak otvorenima kako ne biste treptali. Istovremeno drugom rukom lagano izvadite leću iz kutijice i stavite ju u oko. Završni je korak pravilno namještanje leće u oku. I gotovi smo! Kako jednostavno, zar ne? Iste je korake potrebno provesti i kad vadite meke leće iz očiju.

Kako se čiste meke kontaktne leće?

Vrijedi napomenuti da meke kontaktne leće morate očistiti svaki put kad završite s uporabom, neposredno prije stavljanja u kutijicu i odlaska na spavanje. Pranje ruku i u ovom je slučaju obvezno, a osušite ih  čistim ručnikom. Leće odmah nakon vađenja očistite pomoću nekoliko kapi otopine. Leću stavite na dlan jedne ruke, a kažiprstom druge ruke nježno je trljajte nekoliko sekundi da biste je očistili. Od velike je važnosti da otopina za meke leće bude kvalitetna.

ALKALOID PROMO

Imamo opciju za vas. I to kakvu. PROCULIN® SOFT LENS VIŠENAMJENSKU OTOPINU s hijaluronskom kiselinom. Ovaj  medicinski proizvod, odličan je za čišćenje mekih leća i za punjenje kutijice za meke leće. Nježno protrljajte leće otopinom i posao je obavljen. Na kraju, nakon što očistite leće, napunite kutijicu svježom otopinom i ostavite ih u otopini najmanje 6 sati, najbolje tijekom noći. Važno je pridržavati se ovih koraka kako bi vaše leće uvijek bile čiste i dezinficirane.

Zašto je PROCULIN® SOFT LENS VIŠENAMJENSKA OTOPINA najbolje rješenje?

Kao prvo, radi se o višenamjenskoj otopini predviđenoj za čišćenje, uklanjanje naslaga proteina, dezinfekciju, ispiranje, pohranu, umetanje i vlaženje mekih kontaktnih leća.

Proculin Soft Lens otopina sadrži natrijev hijaluronat koji pospješuje vlaženje leća i povećava podnošljivost nošenja leća zahvaljujući viskoelastičnim svojstvima. Otopina hidrira leće zahvaljujući funkciji „zaključavanja vode“ i to ne samo nakon umetanja, već i tijekom čitavoga dana. Tako je nošenje leća ugodnije, a smanjuje se i nadraženost i suhoća oka. Proculin Soft Lens otopina preporuča se i za osjetljive oči.

Zaštita i njega mekih leća na pravilan i praktičan način

Proculin Soft Lens otopina pruža zaštitu i njegu vaših leća. Posebno poželjnom čini je činjenica da se isporučuje u bočici od 360 ml, a dostupna je i u praktičnom putnom pakiranju od 100 ml otopine. Savršeno će vam se uklopiti u toaletnu torbicu ili ruksak. Na taj način svugdje i u svakom trenutku omogućujete zaštitu i njegu vašim lećama.

Želite li saznati više o proizvodima PROCULIN® SOFT LENS, posjetite stranice proizvoda, za pakiranje od 360 ml i za pakiranje od 100 ml. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Što treba, a što ne treba činiti prilikom održavanja higijene mekih leća

Postoje mnoge vrste kontaktnih leća. No, na tržištu prevladavaju dva tipa, a to su meke i tvrde kontaktne leće. U ovom članku pozornost ćemo posvetiti mekim lećama. Uz to ćemo istaknuti što sve treba, a što ne treba činiti u sklopu održavanja higijene mekih kontaktnih leća. Spremni?

Prvo da razjasnimo… Što su zapravo meke kontaktne leće?

Meke kontaktne leće su leće izrađene od meke i fleksibilne plastike koja omogućava prolazak kisika kroz rožnicu. U pravilu se puno jednostavnije namještaju, a osobi koja ih nosi puno su ugodnije. Barem u usporedbi s tvrdim kontaktnim lećama. No, bez obzira na to koje odaberete, uvijek je potrebna pravilna njega i higijena. A ta njega počinje s vama. Saznajmo na koji način možete, ne samo poboljšati higijenu svojih mekih kontaktnih leća, već im i značajno produljiti vijek trajanja.

U nastavku ističemo što  treba, a što  ne treba činiti u sklopu razvoja zdravih navika u odnosu na rukovanje i njegu mekih kontaktnih leća.

Svakako perite ruke!

Ne treba posebno ni napominjati da održavanje higijene mekih leća počinje s higijenom ruku. Zašto? Zato jer leće dodirujete i namještate ih rukama. Točnije, vršcima prstiju, a ta područja moraju biti savršeno čista. U suprotnom može nastati infekcija, ali to je tema za još cijeli jedan članak.

Ne spavajte s kontaktnim lećama

Još jedan logičan savjet, no vrijedi ga istaknuti budući da oko 50% korisnika spava s lećama u očima. Od velike je važnosti da vam rožnica diše dok spavate. Najbolje je izvaditi meke leće neposredno prije odlaska na spavanje Čak i ako koristite leće  koje se mogu nositi i dok spavate, ipak je najbolje izvaditi ih tijekom noći.

Meke leće štitite od prljavštine i vode

Prljavština i voda mogu unijeti razne vrste klica u oči pa može doći do infekcije pa je meke leće potrebno držati čvrsto zatvorenima u posebnim spremnicima. Držite ih podalje od prašine i vode, a pritom ostavite kutijicu za leće da se u cijelosti osuši prije punjenja otopinom za leće.

Ne zaboravite koristiti odgovarajuću otopinu i kutijicu za leće

Ovako stoje stvari. Ako koristite mjesečne ili čak tjedne leće, svakako nabavite odgovarajuću otopinu i kutijicu za vlastite leće. Nemojte miješati otopinu iz prethodne bočice s novom. Isto kao što ne biste trebali miješati staru hranu pred istekom roka valjanosti sa svježom hranom, to isto pravilo vrijedi i za otopinu za leće.

ALKALOID PROMO

PROCULIN® SOFT LENS odličan je izbor za vas!

Zašto? Zato jer PROCULIN® SOFT LENS VIŠENAMJENSKA OTOPINA sadrži hijaluronsku kiselinu. Ovaj medicinski proizvod je savršen za čišćenje, uklanjanje naslaga proteina, dezinfekciju, ispiranje, pohranu, umetanje i vlaženje mekih leća, a preporučuje se i za osjetljive oči. Otopina još i vlaži leće zahvaljujući funkciji „zaključavanja vode“ i to ne samo nakon umetanja, već i tijekom čitavoga dana. Tako je nošenje leća ugodnije, a smanjuju se nadraženost i suhoća oka.

Rješenje za osvježenje vaših leća!

Doslovno i u prenesenom značenju. Svakako se radi o najboljoj opciji za vaše meke leće.

Želite li saznati više o proizvodu PROCULIN® SOFT LENS, posjetite  stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Starosna makularna degeneracija: 3 jednostavne stvari koje možete učiniti kako biste ju spriječili

Starosna makularna degeneracija je bolest oka koja uzrokuje zamagljivanje centralnog vida. Kako joj samo ime govori, radi se o bolesti koju uzrokuje stanjivanje makule (žute pjege) u oku. Unatoč tome što se radi o relativno čestoj bolesti među osobama starije životne dobi (preko 65 godina), još uvijek lijek ne postoji. Postoje dvije vrste starosne makularne degeneracije: suha i vlažna. Većina osoba obolijeva od suhog oblika makularne degeneracije, a tek oko 10% osoba od vlažnog oblika bolesti. Starosna makularna degeneracija u svakom je slučaju, jedan od vodećih uzročnika sljepoće u svijetu.

Iako još uvijek nema lijeka, ova bolest se može spriječiti jednostavnim rješenjima koja vam dugoročno mogu pomoći. Prije nego što se osvrnemo na rješenja, upoznajmo se pobliže sa simptomima.  Koji znaci mogu upućivati na razvoj starosne makularne degeneracije?

Koji su simptomi starosne makularne degeneracije?

Za početak, u ranijim stadijima bolesti vjerojatno nećete ni primijetiti da se se bolest razvija. Neki simptomi starosne makularne degeneracije mogu se manifestirati u obliku smetnji vida, kao na primjer, kad vam se čini da su ravne crte zavijene. Centralni vid se pogoršava u jednom ili oba oka. Među čestim simptomima su i poteškoće s prepoznavanjem lica, dok je povećana zamagljenost kod čitanja tiskanih riječi još jedan istaknut primjer simptoma ove bolesti.

Na koji način možete brinuti o zdravlju vaših očiju i održavanju normalnog vida?

Isprobajte u praksi koji od ova tri savjeta. Radi se o jednostavnim, no djelotvornim promjenama koje možete ugraditi u svakodnevnu rutinu. Promjene su male, no mogu imati velik utjecaj na zdravlje vaših očiju.

1.Konzumiranje zelenog lisnatog povrća i prestanak pušenja

Ove dvije stvari su korisne za poboljšanje ukupnog zdravlja, no djelotvorne su i u sprječavanju starosne makularne degeneracije. Pušenje može udvostručiti izglede za razvoj starosne makularne degeneracije jer ta štetna navika izlaže stanice u oku slobodnim radikalima i nestabilnim molekulama. Oni mogu prouzročiti njihovo oštećenje i onemogućiti dolazak zdravih nutrijenata iz prehrane u mrežnicu oka. Što se tiče zdravih nutrijenata, zeleno lisnato povrće ih ima u izobilju, te ga je potrebno sve više uključivati u prehranu. Špinat i kelj prepuni su antioksidansa koji mogu zaštititi stanično oštećenje mrežnice uslijed djelovanja slobodnih radikala.

2.Osigurajte dovoljan unos vitamina i minerala!

Zdrava redovita i raznovrsna prehrana je iznimno važna za zdravlje vaših očiju, ali trebate biti sigurni da svakodnevno unosite odgovarajuću količinu vitamina i minerala. Dodaci prehrani su uvijek zgodna dopuna kad niste sigurni unosite li dovoljno mikronutrijenata kroz redovitu prehranu. Njihova dobra strana i prednost je u tome što mogu sadržavati različite kombinacije aktivnih tvari  koji mogu biti korisni  u različitim  zdravstvenim stanjima.  Kad govorimo o dodacima prehrani namijenjenim za zdravlje očiju, dobro je da sadrže DHA, riboflavin i cink koji doprinose održavanju normalnog vida. Pri tome je dobro uključiti i vitamin E, vitamin C, bakar i selen, koji zajedno s riboflavinom i cinkom, doprinose i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

3.Nošenje sunčanih naočala

Sunčane naočale nude visok stupanj zaštite od UV i plavog svjetla koje može izazvati oštećenje mrežnice. Stoga je nošenje sunčanih naočala s odgovarajućim slojem zaštite možda i najbolja dugoročna zaštita vaših očiju. Pronađite idealne par za svoje lice i ne zaboravite ih staviti na lice kad izlazite van. I još jedna stvar – u trgovini potražite naočale s oznakom “UV 400”.

Uzmite zdravlje svojih očiju u vlastite ruke

Tako je. Znanstveno je dokazano da malim promjenama u načinu života možete smanjiti izglede za razvoj starosne makularne degeneracije. Veća briga za oči svakako je poželjna, no odgovarajuće promjene načina života (kao što je prestanak pušenja) mogu za vas učiniti puno. Ne oklijevajte i počnite odmah.

ALKALOID PROMO

PROCULIN PLUS: Sve za zdravlje vaših očiju.

PROCULIN PLUS kapsule su dodatak prehrani s luteinom, zeaksantinom, DHA iz ribljeg ulja, vitaminima i mineralima.

Sadrže DHA koja doprinosi održavanju normalnog vida (blagotvorni učinak postiže se s dnevnim unosom od 250 mg DHA). Riboflavin i cink u proizvodu također doprinose održavanju normalnog vida, a zajedno s vitaminom E, vitaminom C, bakrom i selenom doprinose i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Sadrže i vitamin D koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Želite li saznati više o proizvodu PROCULIN PLUS, posjetite  stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Becutan KIDS VITS Multiimmuno

Mi pomažemo graditi otpornost, a vi nove uspomene.

Becutan KIDS VITS Multiimmuno prah za otapanje je dodatak prehrani s okusom naranče koji sadrži kombinaciju vitamina, minerala i LGG kulture mikroorganizma. Sadrži 50% preporučenog dnevnog unosa vitamina D, koji doprinosi normalnom razvoju imunološkog sustava kod djece i koji je potreban za normalan rast i razvoj kostiju djece.

 • 12 vitamina, minerali i LGG kultura mikroorganizama
 • Okus naranče
 • Sadrži 50% preporučenog dnevnog unosa vitamina D
 • Prikladno za djecu i odrasle

Sadrži:

 • vitamin D koji doprinosi normalnom razvoju imunološkog sustava kod djece i koji je potreban za normalan rast i razvoj kostiju djece. 

Želite li saznati više o proizvodu i cijeloj Becutan KIDS VITS liniji, posjetite stranicu brenda Becutan KIDS VITS.

Upoznajte se sa našim „vitsićima“, te pronađite dodatne savjete o zdravom rastu i razvoju djece.

Becutan KIDS VITS Izotonična otopina za nos

Mi pomažemo puhati nosiće, a vi rođendanske svjećice.

Izotonična otopina u spreju za nos s morskom vodom snažno hidratizira nosnu šupljinu i pomaže u ispiranju i uklanjanju sluzi što omogućuje bolju prohodnost nosne šupljine.

 • Morska voda i pročišćena voda
 • Od prvog dana života
 • Ne sadrži konzervanse
 • Iz zaljeva Cancale u Bretanji, poznatog po kvaliteti vode

Želite li saznati više o proizvodu i cijeloj Becutan KIDS VITS liniji, posjetite stranicu brenda Becutan KIDS VITS.

Upoznajte se sa našim „vitsićima“, te pronađite dodatne savjete o zdravom rastu i razvoju djece.

Becutan KIDS VITS B-complex

Mi pomažemo da imaju energije, a vi da istražuju svijet.

Becutan KIDS VITS B-complex je tekući dodatak prehrani s okusom ananasa koji sadrži kombinaciju 7 vitamina B skupine, namijenjen za potporu raznovrsne prehrane djece.

 • 7 vitamina B skupine
 • Okus ananasa
 • Ne sadrži šećer i alkohol
 • Prikladno za djecu i odrasle

Sadrži:

 • vitamine B12 i B6, niacin, pantotensku kiselinu i riboflavin koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti
 • vitamine B12 i B6, biotin, niacin, riboflavin i tiamin koji doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije i normalnom funkcioniranju živčanog sustava
 • riboflavin koji doprinosi održavanju normalnog vida, normalnom metabolizmu željeza i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Želite li saznati više o proizvodu i cijeloj Becutan KIDS VITS liniji, posjetite stranicu brenda Becutan KIDS VITS

 Upoznajte se sa našim „vitsićima“, te pronađite dodatne savjete o zdravom rastu i razvoju djece.

Bronles 375 mg tvrde kapsule

Kad kašalj pokuca na vrata…

Muče li vas problemi poput kašlja sa prekomjernim stvaranjem i nakupljanjem sluzi? Ne brinite, BRONLES je tu za vas. Oboružan je s 30 tvrdih kapsula i spreman je pomoći vam u borbi s prekomjernom ljepljivom sluzi.

BRONLES je lijek koji se izdaje bez recepta u obliku kapsula. Koristi se kod odraslih za liječenje bolesti dišnog sustava kada se nakupi previše sluzi ili je sluz previše ljepljiva.

 • Razrjeđuje sluz u dišnim putevima
 • Smanjuje ljepljivost sluzi
 • Pomaže u iskašljavanju sluzi
 • Tri doze dnevno podržavaju hidrataciju

Sastav

Svaka kapsula BRONLES sadrži:

 • 375 mg karbocisteina

Karbocistein – pripada skupini lijekova koji se zovu mukolitici. Djeluje tako što razrjeđuje sluz u dišnim putevima i čini je manje ljepljivom. Iz tih ju je razloga lakše iskašljati.

Doziranje

Preporučena doza je dvije kapsule tri puta dnevno. Ako vam se simptomi poboljšaju, smanjite dozu na jednu kapsulu četiri puta dnevno.

Ako simptomi ustraju ili se pogoršaju, posavjetujte se s liječnikom nakon 5 dana.

Pakiranje

Svako pakiranje lijeka BRONLES sadrži 30 kapsula i uputu o lijeku.

MULTI ESSENCE vitamini i minerali za odrasle

Prijatelj vašeg zdravlja u tri boje

MULTI ESSENCE vitamini i minerali za odrasle dolaze u obliku višeslojnih tableta. Zašto?  Ako ste navikli uzimati vaše dnevne dodatke u obliku tableta, imamo savršen izbor za vas. Vitamini i minerali su raspoređeni u tri različita sloja u jednoj tableti kako bi se pružila optimalno iskorištavanje i učinkovitost.

MULTI ESSENCE vitamini i minerali za odrasle dodatak je prehrani u obliku višeslojnih tableta, koji osigurava potrebnu količinu vitamina i minerala kako bi se zadovoljile povećane potrebe organizma, a sadrži i lutein.

 • Jedna tableta dnevno
 • Optimalna učinkovitost
 • S luteinom, vitaminima i mineralima

SASTOJCI U PREPORUČENOJ DNEVNOJ DOZI

 1 tabletaPU (%)*
Kalcij160 mg20
Magnezij100 mg27
Vitamin C80 mg100
Niacin16 mg100
Željezo14 mg100
Vitamin E12 mg100
Cink10 mg100
Pantotenska kiselina6 mg100
Mangan2 mg100
Vitamin B2 / riboflavin1,4 mg100
Vitamin B61,4 mg100
Vitamin B1 / tiamin1,1 mg100
Bakar1 mg100
Vitamin A800 µg100
Lutein500 µg/
Folna kiselina200 µg100
Jod150 µg100
Vitamin K75 µg100
Selen55 µg100
Biotin50 µg100
Molibden50 µg100
Krom40 µg100
Vitamin D5 µg100
Vitamin B122,5 µg100

*Preporučeni dnevni unos

Ključni sastojci i djelovanje

Sadrži vitamine C, B1, B2, B6 i B12, niacin, pantotensku kiselinu, biotin, kalcij, magnezij, željezo, mangan, bakar i jod koji doprinose normalnom metabolizmu za stvaranje energije.

Sadrži vitamine C, B2, B6 iB12, niacin, pantotensku kiselinu, folat, magnezij i željezo koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

Sadrži vitamine C, B1, B2, B6 i B12, niacin, biotin, magnezij, bakar i jod koji doprinose normalnom funkcioniranju  živčanog sustava.

Sadrži vitamine C,B1, B6 i B12, niacin, folat, biotin i magnezij koji doprinose normalnoj psihološkoj  funkciji.

Sadrži željezo, jod i cink koji doprinose normalnoj kognitivnoj funkciji.

Sadrži vitamine C, A, D, B6 i B12, folat, željezo, cink, bakar i selenij koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Sadrži vitamine C, E i B2, cink, mangan, bakar i selenij koji doprinose  zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Sadrži vitamine A i B2, niacin i biotin koji doprinose održavanju zdrave kože i normalnih sluznica, dok biotin, cink i selen doprinose održavanju normalne kose.

Sadrži vitamine K i D, kalcij, magnezij, cink i mangan koji doprinose održavanju normalnih kostiju.

Sadrži vitamine D, kalcij i magnezij koji doprinose normalnoj funkciji mišića i održavanju normalnih zubi.

Sadrži cink i selen koji doprinose održavanju normalnih noktiju.

Sadrži vitamine A, B2 i cink koji doprinose održavanju normalnog vida.

Sadrži vitamine D i B12, folat, magnezij, željezo i cink koji imaju  ulogu u procesu dijeljenja  stanica.

Sadrži jod i selen koji doprinose normalnoj funkciji štitnjače.

Sadrži vitamine B6 i B12 i željezo koji doprinose normalnom stvaranju  crvenih krvnih stanica.

Sadrži vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju  kolagena za normalnu funkciju krvnih žila, kostiju, hrskavice, desni, zuba i kože. Također povećava apsorpciju željeza.

Sadrži krom koji doprinosi održavanju normalne razine glukoze u krvi.

Također vam može pomoći ako ste na reduciranoj prehrani ili ako niste sigurni unosite li dovoljno redovitom prehranom vitamine i minerale.

Doziranje

Ovaj je proizvod namijenjen za odrasle, a uzima se jedna tableta dnevno uz malo vode.

Pakiranje

Svako pakiranje sadrži 30 tableta i uputu za uporabu.

MULTI ESSENCE vitamini i minerali za odrasle – mikrogranule za izravnu primjenu

Što je toliko posebno kod MULTI ESSENCE vitamina i minerala za odrasle?

Osim jedinstvenog pakiranja i odličnog okusa, svako pakiranje MULTI ESSENCE vitamina i minerala za odrasle sadrži optimalnu količinu vitamina i minerala kako bi se zadovoljile povećane potrebe organizma. Sastoji se od 13 vitamina i 10 minerala koji su izravno odgovorni za održavanje vašeg zdravlja, a sadrži i lutein.

 • Jedna vrećica dnevno
 • Okus jagode, brusnice i vanilije
 • S luteinom, vitaminima i mineralima
 • U obliku mikrogranula za izravnu primjenu

SASTOJCI U PREPORUČENOJ DNEVNOJ DOZI

 1 vrećica (2,5 g)PU (%)*
Kalcij160 mg20
Magnezij100 mg27
Vitamin C80 mg100
Niacin16 mg100
Željezo14 mg100
Vitamin E12 mg100
Cink10 mg100
Pantotenska kiselina6 mg100
Mangan2 mg100
Vitamin B61,4 mg100
Vitamin B2 / riboflavin1,4 mg100
Vitamin B1 / tiamin1,1 mg100
Bakar1 mg100
Lutein0,5 mg/
Vitamin A800 µg100
Folna kiselina200 µg100
Jod150 µg100
Vitamin K75 µg100
Selen55 µg100
Molibden50 µg100
Vitamin H/ biotin50 µg100
Krom40 µg100
Vitamin D5 µg100
Vitamin B122,5 µg100

*Preporučeni dnevni unos

Ključni sastojci i djelovanje

Sadrži vitamine C, B1, B2, B6 i B12, niacin, pantotensku kiselinu, biotin, kalcij, magnezij, željezo, mangan, bakar i jod koji doprinose normalnom metabolizmu za stvaranje energije.

Sadrži vitamine C, B2, B6 iB12, niacin, pantotensku kiselinu, folat, magnezij i željezo koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

Sadrži vitamine C, B1, B2, B6 i B12, niacin, biotin, magnezij, bakar i jod koji doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Sadrži vitamine C,B1, B6 i B12, niacin, folat, biotin i magnezij koji doprinose normalnoj psihološkoj  funkciji.

Sadrži željezo, jod i cink koji doprinose normalnoj kognitivnoj funkciji.

Sadrži vitamine C, A, D, B6 i B12, folat, željezo, cink, bakar i selen koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Sadrži vitamine C, E i B2, cink, mangan, bakar i selen koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Sadrži vitamine A, B2, niacin i biotin koji doprinose održavanju zdrave kože i normalnih sluznica , dok biotin, cink i selenij doprinose održavanju normalne kose.

Sadrži vitamine K i D, kalcij, magnezij, cink i mangan koji doprinose održavanju normalnih kostiju.

Sadrži vitamine D, kalcij i magnezij koji doprinose normalnoj funkciji mišića i održavanju normalnih zubi.

Sadrži cink i selen koji doprinose održavanju normalnih noktiju.

Sadrži vitamine A, B2 i cink koji doprinose održavanju normalnog vida.

Sadrži vitamine D i B12, folat, magnezij, željezo i cink koji imaju ulogu u procesu dijeljenja  stanica.

Sadrži jod i selenij koji doprinose normalnoj funkciji štitnjače.

Sadrži vitamine B6 i B12 i željezo koji doprinose normalnom stvaranju  crvenih krvnih stanica.

Sadrži vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju  kolagena za normalnu funkciju krvnih žila, kostiju, hrskavice, desni, zuba i kože. Također povećava apsorpciju željeza.

Sadrži krom koji doprinosi održavanju normalne razine glukoze u krvi.

Također vam može pomoći ako ste na reduciranoj prehrani ili ako niste sigurni unosite li dovoljno redovitom prehranom vitamine i minerale.

Doziranje

Proizvod je namijenjen odraslima i uzima se jednom dnevno otapanjem sadržaja vrećice izravno u usta, (nije potrebna voda). 

Pakiranje

Svako pakiranje sadrži 30 vrećica i uputu za uporabu.