Hej umorni roditelji! Pomoć protiv kolika je na putu

Bok mama i tata. Niste spavali cijelu noć? Umorni ste i razdražljivi? Dragocjena malena loptica kraj tebe vrišti punim plućima bez prestanka. Čini se da umirivanje i tješenje bebe ne djeluje. Ne brinite, niste sami.

Pokušali ste sve kako biste umirili svoju bebu s kolikama, ali čini se da ništa ne djeluje? Pa, možda možemo pomoći. Ali prvo, pogledajmo pobliže uzroke i simptome kolika kod beba.

Što uzrokuje kolike kod beba?

Bebe stalno plaču. To je način na koji komuniciraju s nama. I mogu plakati iz različitih razloga: možda su gladne ili pospane, a možda im je potrebna promjena pelena. Plač je normalan za sve bebe, ali bebe koje plaču zbog  kolika je puno teže smiriti i utješiti. Mogu plakati „bez razloga“ i dugo vremena.

Iako su prilično česte, nitko ne zna točne uzroke kolika kod beba. Nekoliko čimbenika može igrati važnu ulogu u njihovom nastanku.

Jedan od ključnih uzroka su svakako plinovi u crijevima koji se stvaraju od zraka koji se guta tijekom hranjenja i plača. Imajte na umu da je probavni sustav bebe obično nedovoljno razvijen te prekomjerno hranjenje može biti još jedan uzrok kolika. Za mame koje hrane bebe adaptiranim mlijekom važno je napomenuti da neke bebe mogu razviti osjetljivost na adaptirano mlijeko. Što je sa simptomima?

Simptomi se razlikuju, a u pravilu počinju plakanjem

To je obično prvi znak i simptom kolika kod beba. Plakanje bez očitog razloga. Nisu gladne, nije im hladno, nisu umorne, niti im je potrebna promjena pelena. Samo plaču. Čitavo vrijeme. I obično u približno isto doba dana. Često postanu nervozni i počnu plakati na kraju dana, ali neutješni plač može se dogoditi i u bilo koje doba dana. Stiskanje šaka je još jedan od simptoma grčeva.

Kako možete pomoći bebi s kolikama?

Umiriti bebu s grčevima nikada nije lako, ali postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste joj pomogli.

1. Podrigivanje i povijanje

Podrigivanje je vrlo važno nakon hranjenja bebe, bez obzira na to dojite li ili koristite adaptirano mlijeko. Ono pomaže izbacivanju plinova iz bebinog trbuščića. Možete nagnuti bebu preko ramena i nježno ju tapšati po leđima.

Previjte ju prije spavanja i omogućite joj dobar san. Povijanje bebe pruža osjećaj udobnosti i sigurnosti jer simulira okoliš  iz  maternice.

2. Dajte bebi dudu varalicu

Dojenčad ima jak instinkt sisanja. Stoga, duda može pomoći smirivanju vaše bebe. Zašto? Tijekom sisanja beba se opušta i može ponovno pronaći ravnotežu.

3. Masaža za bebe

Roditeljski dodir s bebinom kožom može imati umirujući učinak. Mnoga istraživanja su pokazala da bebe koje se masiraju obično manje plaču i bolje spavaju. Dakle, nježni potezi po djetetovom trbuhu, rukama, nogama, prsima i licu mogu učiniti veliku razliku.

4. Bijeli šum može pomoći

Kada su bebe u maternici, sve što čuju je buka. Pa zašto ne biste simulirali tu buku u svojoj sobi kada imate posla s nervoznom bebom s kolikama? Uključite fen za kosu. Pokrenite perilicu rublja. Ili možda možete preuzeti aplikaciju za bijeli šum na svom telefonu.

5. Kapi protiv kolika

Kada ništa od ovoga ne pomaže, možete probati farmaceutske proizvode koji su indicirani upravo kod kolika. Najčešće dolaze u obliku kapi za oralnu uporabu, a mogu biti različitog sastava, od kapi na bazi simetikona do biljnih pripravaka. Prilikom izbora, važno je obratiti pažnju na kvalitetu proizvoda, uzrast djeteta kod kojeg se proizvod može koristiti i najbolje je da proizvod sadrži što manje umjetnih tvari kao što su: konzervansi, zaslađivači, umjetne boje i arome, te parabene.

ALKALOID PROMO

Oralne kapi Becutan KIDS VITS protiv kolika medicinski su proizvod posebno kreiran za bebe s kolikama, još od prvog dana života. Kapi su učinkovite i u liječenju grčeva kod beba, djece i odraslih. Sadrže simetikon u maslinovom ulju, a ne sadrže konzervanse i zaslađivače, umjetne arome i boje, kao ni parabeni.

Kada beba ne spava, ne spavaju ni roditelji

Kolike kod beba mogu biti izazovne. Slatki „Vitsić“ Kiko to predobro zna. Međutim, proizvodi poput Becutan KIDS VITS kapi protiv kolika postoje kako bi pomogli bebi i olakšali život roditeljima. Oni su siguran i učinkovit način za ublažavanje kolika i omogućit će dobar san vašoj bebi, a i vama.

Želite li saznati više o proizvodu Becutan KIDS VITS protiv kolika, posjetite stranicu proizvoda. Ali također, slobodno posjetite službenu web stranicu Becutan KIDS VITS gdje ćete pronaći informacije o svakom pojedinom proizvodu iz linije proizvoda Becutan KIDS VITS. Vidimo se tamo!

Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o proizvodu.