Akutni kašalj: kako umiriti kašalj i pronaći olakšanje kod kuće

Akutni kašalj može biti izazovan i neugodan, posebice u sezoni prehlade i gripe. U suštini, kašalj se smatra zdravim, normalnim refleksom. No može biti i simptom određenih zdravstvenih problema.

No za sad ćemo se usredotočiti na obični akutni kašalj.

Što je akutni kašalj?

Prije nego što krenemo u iscrpne detalje o akutnom kašlju, odvojimo trenutak podsjetiti se što je to kašalj. Kašalj je tjelesni refleks koji pomaže očistiti dišne puteve od nadražujućih tvari. Ali najjednostavnije rečeno, akutni kašalj je uporan kašalj koji traje dva do tri tjedna. Pojavljuje se naglo, najčešće kao propratni simptom akutnog bronhitisa, gripe ili prehlade.

Ponekad akutni kašalj može biti uzrokovan stanjima kao što su: astma, sezonske alergije, gastroezofagealna refluksna bolest, ili čak kronične bolesti pluća. Kašalj već sam po sebi može biti neugodan i iritantan. Postoje dvije različite vrste akutnog kašlja. To su mokri i suhi kašalj. Glavna je razlika što kod suhog, neproduktivnog kašlja ne dolazi do iskašljavanja sluzi i upalnog sekreta, a kod mokrog, produktivnog kašlja dolazi do izbacivanja sekreta, stranih čestica ili mikroorganizama.  

Na sreću, postoje neki postupci i farmaceutski proizvodi koji se mogu uzeti bez recepta i koji pomažu ublažiti kašalj.

Kako ublažiti akutni kašalj?

Jedan od najboljih načina za ublažavanje kašlja je unos dovoljno tekućine (posebice vode) jer ona pomaže u razrjeđivanju nakupljene sluzi. Ovlaživači zraka i parni inhalatori također su dobri izvori za ublažavanje akutnog kašlja kod kuće. Oni također razrjeđuju sluz i pomažu u pročišćavanju dišnih puteva. Med svakako može biti od pomoći.

ALKALOID PROMO

Kapsule Bronles odličan su izbor kod mokrog ili produktivnog kašlja.

Prikladna pomoć bez recepta

Dosta vam je produktivnog kašlja? I želite da nestane? U potpunosti vas razumijemo. Postoji rješenje za vaš kašalj, a čeka vas u najbližoj ljekarni.

Kapsule Bronles učinkovite su u liječenju bolesti dišnog sustava kada se nakupi previše sluzi ili je sluz previše ljepljiva. Djelatna tvar kapsula Bronles je karbocistein, vaš glavni saveznik u borbi za ublažavanje akutnog mokrog kašlja. Ima snažan učinak kojim smanjuje viskoznost sluzi i koji pomaže pri uklanjanju sluzi iz dišnog sustava. Kapsule Bronles propisuju se za odrasle i jednostavne su za uporabu kad god su vam potrebne.

Bronles je tu za vas kao pomoć u borbi protiv akutnog produktivnog kašlja. I iako ta borba nije laka, zajedno ćete pobijediti.

Želite li saznati više o lijeku Bronles posjetite stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.