Obična prehlada: kako je spriječiti?

Obična prehlada sveprisutna je u hladnim zimskim mjesecima. Većina nas susrela se s njom u jednom trenutku života i svi se možemo složiti da nije ugodno biti prehlađen. Virusna infekcija nosa i grla bolna je i umarajuća, no postoje načini na koje se može olakšati. I to ne samo liječenjem prehlade, već i njezinim sprječavanjem.

No, prije nego što krenemo u sprječavanje prehlade, prođimo kroz simptome ove virusne infekcije.

Kako uočiti simptome prehlade?

Simptomi prehlade pojavljuju se jedan do tri dana nakon izlaganja virusu koji uzrokuje prehladu. Iako se razlikuju od osobe do osobe, neki od simptoma su učestaliji. U nastavku donosimo neke od najčešćih simptoma prehlade.

Začepljen nos ili curenje iz nosa vrlo su prepoznatljivi simptomi, baš kao i grlobolja. Upravo je grlobolja prisutna u 50% slučajeva, dok je kašalj prisutan u oko 40 % slučajeva. Kihanje i blaga  vrućica također su česti simptomi prehlade, kao i blagi bolovi u tijelu i blaže glavobolje.

Rinovirusi su najčešći uzročnici obične prehlade, a identificirano je preko 200 različitih rinovirusa koji uzrokuju prehladu. Prenose se s osobe na osobu prilikom bliskog kontakta, ali i rukovanjem ili dodirivanjem kontaminiranih površina poput ručki na vratima i radnih površina.

Kako spriječiti prehladu?

Većina zdravstvenih radnika savjetuje održavanje socijalne distance, dobru osobnu higijenu (pranje ruku), raznovrsnu prehranu bogatu vitaminima, pa i uzimanje suplemenata i vitamina. Pomoću ovih mjera lakše je obraniti se od prehlade, posebice u sezonama gripe i prehlade.

ALKALOID PROMO

Ako se već borite s prehladom, jedan proizvod koji se izdaje bez recepta dokazano je učinkovit u ublažavanju simptoma – Caffetin COLD.

Zašto je Caffetin COLD dobar saveznik u borbi protiv prehlade?

Zato što je Caffetin COLD kombinirani lijek koji sadržava nekoliko djelatnih tvari: paracetamol, pseudoefedrinklorid, dekstrometorfanbromid i vitamin C (askorbatna kiselina). Paracetamol smanjuje bol i snižava povišenu tjelesnu temperaturu, dok pseudoefedrin smanjuje začepljenost nosa, omogućavajući otvaranje nosnih i dišnih puteva.

Dekstrometorfan sprečava kašalj koji je rezultat manjeg podražaja grla ili bronhija, a već dobro poznati vitamin C jača imunološki sustav. Jednom malom plavom tabletom Caffetin COLD ublažava simptome prehlade i gripe kao što su glavobolja, bolovi u mišićima, grlobolja, začepljenost nosa, vrućica ili kašalj, odnosno sve uobičajene simptome gripe i prehlade. Možete očekivati da borba s prehladom ili gripom traje danima ili čak i tjednima. Zadatak lijeka Caffetin COLD je olakšati olakšati nam borbu s prehladom i gripom. Pomoću lijeka Caffetin COLD moći ćete normalno funkcionirati. Čemu se izlagati svim simptomima gripe ili prehlade kad ih većinu možete izbjeći? Nitko se ne voli boriti s jako povišenom tjelesnom temperaturom i začepljenim nosom. Caffetin COLD je tu da vas vrati na noge što je brže i bezbolnije moguće.

Želite li saznati više o lijeku Caffetin COLD posjetite  stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.