SOS za zubobolju: kako ublažiti zubobolju po noći?

Zubobolja je jedno od najbolnijih iskustava koje većina nas doživi u nekom trenutku u životu. Kao što i ime nagovješćuje, zubobolja je bol u zubu ili oko zuba. Može biti izrazito jaka i neugodna.

Postoji mnogo uzroka zubobolje. Jedan od njih su šupljine koje uzrokuje karijes. Drugi je prijelom zuba. Tu su i zastrašujući zubni apsces, oštećenje ispuna i infekcija zubnog mesa kao mogući uzročnici zubobolje. Ponekad postoji oteklina oko područja zubobolje, a katkad mogu uslijediti i vrućica i bol u uhu.

Jeste li ikad primijetili da zubobolja postaje gotovo nepodnošljiva noću?

Postoji dobar razlog za to. Vaše tijelo i um napokon su opušteni i spremni za odmor. Manje je i toga što nam može odvratiti pažnju noću. Upravo zbog te opuštenosti i nije neočekivano da noću osjećate bol jače nego preko dana. Usredotočeni ste na bol, teško je razmišljati o ičemu drugome. Iz tog razloga zubobolja se čini mnogo jačom. I iako se možda ne možete u potpunosti riješiti zubobolje, možete ublažiti bol.

Tri načina kako ublažiti zubobolju po noći

1. Lijekovi koji se mogu dobiti bez recepta

Zašto trpjeti bol kada je možete ublažiti jednostavnom tabletom? Ibuprofenlizinat može biti vaše rješenje za nepodnošljivu zubobolju. Zašto? To je sol ibuprofena koja pripada skupini lijekova koji se nazivaju nesteroidni protuupalni lijekovi. Ima analgetska, protuupalna i antipiretička svojstva, i za  kratko vrijeme će vam ublažiti bol.

2. Držite glavu na uzdignutom položaju

Pokušajte držati glavu na uzdignutom položaju noću. Držanjem glave iznad tijela sprječavate veći dotok krvi u glavu. Ako je dotok krvi u glavu veći, bol može biti intenzivnija. Čak vas može držati budnima kroz cijelu noć. Stoga držite glavu uzdignutom!

3. Stavite hladan oblog na bolno mjesto

Hladni oblozi pomažu u ublažavanju boli, posebice ako se uz zubobolju pojavljuje i oticanje.  Zato stavite led omotan u ručnik na stranu lica gdje osjetite zubobolju i tako držite oko 10 minuta. Ponavljajte dok se bol i oticanje ne smanje.

Uz sve navedeno, bol bi se trebala ublažiti. Lijekovi protiv bolova najučinkovitiji su način ublažavanja boli, posebice noću, a dio njih se izdaje bez liječničkog recepta. Ali kao što i sami znate tablete su privremeno rješenje. Uz njih ćete privremeno biti zadovoljni i nećete osjećati bol.

Za dugoročno rješavanje problema, svakako dogovorite pregled kod svog stomatologa.

ALKALOID PROMO

Brže do cilja uz BlokMAX Rapid.

BlokMAX Rapid je učinkovit kod zubobolje, a sadrži 400 mg ibuprofena što odgovara 684 mg ibuprofenlizinata u jednoj tableti.

Klinički dokaz pokazuje da prilikom uzimanja doze od 1 tablete ibuprofenlizinata od 684 mg (što odgovara 400 mg ibuprofena) učinci ublažavanja boli mogu trajati do 8 sati. 1

1 BlokMAX Rapid 400 mg filmom obložene tablete, Sažetak opisa svojstava lijeka.

Želite li saznati više o lijeku BlokMAX Rapid posjetite  stranicu proizvoda.

Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.