Važnost zdrave prehrane u trudnoći: hrvatska statistika, savjeti i planovi prehrane

Trudnoća je jedinstveno, ali uzbudljivo razdoblje u životu svake žene. Tijekom tih čudesnih devet mjeseci promjene se događaju konstantno, a veliki dio tih promjena odnosi se na trudnicu i njezino tijelo. Da, beba brzo raste, ali promjene koje doživljava jedna buduća mama su velike. Zbog toga je prehrana ključni dio ovog putovanja za svaku buduću majku. Možda se pitate što je tako posebno u trudničkoj prehrani?

Pogledajmo, za početak, kakve su postojeće prehrambene navike trudnica u Hrvatskoj. Prema istraživanju provedenom u 2021. godini,  prosječni prirast tjelesne težine do trećeg tromjesečja iznosio je 11 kg, što je u potpunosti u skladu s preporučenim prirastom tjelesne težine tijekom trudnoće. Podaci vezani uz kvalitetu prehrane pokazuju kako ima prostora za poboljšanje prehrambenih navika jer samo oko 18% trudnica u Hrvatskoj jede ribu samo dva puta tjedno, a samo trećina trudnica i žena koje pokušavaju zatrudnjeti u Hrvatskoj jede preporučenih pet porcija voća dnevno.1 Više saznajte ovdje.

Znamo da pravilna prehrana u trudnoći može biti izazovna, posebice kad se zbroje svi oni propratni neugodni simptomi trudnoće kao što su mučnine, nadutost, odbojnost prema određenoj hrani ili pak žudnja za određenim vrstama hrane. Onda se sigurno pitate  koja je hrana dobra za mene i moju bebu, a koju trebam izbjegavati? Unosim li dovoljno svega što je potrebno mojoj bebi i meni? Zvuči poznato?…

Čitajte dalje i saznajte kako vam možemo pomoći…

ALKALOID PROMO

Ništa ljepše i lakše od savjeta nutricionista, te profesionalno urađenog plana prehrane, zar ne? Pa, ako vas zanima kako izgleda zdrav plan prehrane za trudnoću, slobodno posjetite PreMama duo stranicu i preuzmite jelovnike za svako tromjesečje trudnoće i period planiranja trudnoće. Tamo možete pronaći savjete, preporuke i planove prehrane za svaki dio vašeg trudničkog puta koji je pažljivo kreiran u suradnji s nutricionistima iz Vitaminoteke.

Ali čekaj! Sama trudnička dijeta je dobar početak, ali često nije dovoljna. Dodatak prehrani najbolji je prijatelj trudnice, a njegova je važnost velika. Dodaci prehrani su pomoć i zaštita u tim razdobljima povećanih potreba za mikronutrijentima ili jednostavno ako niste sigurni unosite li ih dovoljno redovitom prehranom.

I tu dolazi PreMama duo, dodatak prehrani za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje. Uz redovitu i zdravu prehranu, svakodnevno uzimanje dodatka prehrani PreMama duo pomaže u dobivanju najvažnijih mikronutrijenata potrebnih tijekom trudnoće za razvoj Vaše bebe. Sadrži omega-3 masne kiseline, 11 vitamina, 10 minerala i sve to u jednom pakiranju za 30 dana. PreMama duo se preporučuje već u periodu kad pokušavate zatrudnjeti, a posebno se preporučuje tijekom cijele trudnoće i dojenja.

Želite li saznati više o proizvodu PreMama duo, posjetite stranicu proizvoda. Za sve dodatne informacije o primjeni proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.